erdő

Plitvicei tórendszer

A Plitvicei tavakról már nagyon sokat hallottunk, így egy májusi hosszú hétvégén ellátogattunk megnézni. Az időpont nagyon ideális volt, mert már elég meleg volt, és gyönyörű napsütötte idő, de még a turista szezon előtt voltunk. Mi kényelmesen nézelődhettünk ahelyett, hogy a tömeg sodrását kellett volna követni, vagy árral szemben haladni. Fényképeinkbe is csak ritkán lógtak be a többiek.

Plitvicei tórendszer

A tavakban reméltem, hogy fürödhetünk, de mint a helyszínen megtudtuk, ez tilos. Azért az ujjam hegyét beledugtam a vízbe, de olyan hideg volt, hogy ha engedik, akkor sem fürödtem volna benne.

Tó

Bejárat a Plitvicei Nemzeti Parkba

A Plitvicei Nemzeti Parkba egy fahídon  lehetett belépni. A későbbiekben is az utak nagyon egyértelműek voltak, mert java részben ugyanilyen fapallókon lehetett haladni. Sokszor a föld fölött 10-20 centivel is fákon haladtunk. Ebből úgy gondoltuk, hogy néha elég magas lehet a vízállás.

 Bejárat a Plitvicei Nemzeti Parkba

Tükörkép a tóban

A gyalogutat követve egy darabig csak messziről láthattuk a tavat, ám egyszer csak kibukkantunk a partjára. A mozdulatlan vízen gyönyörűen tükröződött a táj. Lehetetlen volt betelni vele.

 Tükörkép a tóban

Vízesés az erdőből

Vízesés az erdőből

      Következő oldal →