Plitvicei tórendszer

A Plitvicei tavakról már nagyon sokat hallottunk, így egy májusi hosszú hétvégén ellátogattunk megnézni. Az időpont nagyon ideális volt, mert már elég meleg volt, és gyönyörű napsütötte idő, de még a turista szezon előtt voltunk. Mi kényelmesen nézelődhettünk ahelyett, hogy a tömeg sodrását kellett volna követni, vagy árral szemben haladni. Fényképeinkbe is csak ritkán lógtak be a többiek.

Plitvicei tórendszer

A tavakban reméltem, hogy fürödhetünk, de mint a helyszínen megtudtuk, ez tilos. Azért az ujjam hegyét beledugtam a vízbe, de olyan hideg volt, hogy ha engedik, akkor sem fürödtem volna benne.

Tó

Nemzeti Park

A főútról lekanyarodva, mintha a távolban már láttunk volna egy vízesést. Próbáltunk ráközelíteni a fényképezővel, de nagyon elmosódott képet kaptunk csak. Két helyen van bejárata a nemzeti parknak. A jegyek hátulján van térkép is, merre  érdemes haladni, hol vannak a busz és hajó állomások.

Nemzeti Park

Kikötő

Utunkat rögtön hajóval kezdtük. Ha a szép résszel akartuk kezdeni, akkor vagy vonatra, vagy hajóra kellett szállnunk. A vonat egy elektromos, kerekeken guruló városnéző vonat volt. Azért a hajó mellett döntöttünk, mert így nagyobb részét láttuk a parknak. A vonat nem ment el a vízesések mellett, így aki azt választotta, kihagyta a szép rész felét.

Kikötő

Tükörkép a tóban

A gyalogutat követve egy darabig csak messziről láthattuk a tavat, ám egyszer csak kibukkantunk a partjára. A mozdulatlan vízen gyönyörűen tükröződött a táj. Lehetetlen volt betelni vele.

 Tükörkép a tóban

      Következő oldal →